• Close ×
  • Фонд Фрідріха Науманна проведе онлайн-діалог про чай

    Представляючи Цейлонський чай, генеральний директор Dilmah виступить з ідеями для чайної індустрії.

    Виявивши проблеми, з якими стикаються виробники чаю в Індії та Шрі-Ланці, південноазійський офіс Фонду Фрідріха Науманна (ФФН) організував бізнес-діалог в інтернеті на тему: ВІДРОДЖЕННЯ ЕКОНОМІКИ АЗІЇ: ідеї та дії для чайної індустрії. Сесія відбудеться 15-го березня 2021 року з 17:00 до 18:30 (IST). Зареєструватися можна тут.

    Чай – найбільш споживаний напій у світі, який поступається тільки воді. При такому широкомасштабному використанні у виробництві чаю домінують кілька країн. Південна Азія як регіон вдалий для виробництва високоякісного чаю. Індія і Шрі-Ланка входять до п’ятірки найбільших світових експортерів чаю. Існують тисячі сортів чаю, і вчені вважають, що вживання чаю приносить користь здоров’ю. Це сприйняття також стало чинником, що сприяє споживанню чаю в певних частинах світу. Клінічні дослідження показують, що чай підвищує імунітет і допомагає боротися з хворобами.

    Індія виробила близько 1,2 мільйона тонн чаю, Шрі-Ланка справила близько 300 000 тон чаю.

    У 2020 році експорт чаю Індії скоротився на 18%. Основною причиною дефіциту експорту Індії була жорстка ізоляція, яка призвела до того, що переросле листя злітало з чайних плантацій. «Це призвело до втрати врожаю в середньому на 10% в річному еквіваленті, що, в свою чергу, вплинуло на експорт чаю хорошої якості приблизно на 18%», – сказав пан Атул Астхана, доктор медицини і генеральний директор Goodricke Group. Це призвело до того, що Індія втратила свій ринок в таких країнах як Іран, Росія і навіть Пакистан. Пакистан є найбільшим імпортером чаю, що завозив чай на суму понад 570 мільйонів доларів США. У 2020 році Кенія стала основним експортером чаю в Пакистан.

    У Шрі-Ланці експорт чаю знизився приблизно на 16% в 2020 році в порівнянні з 2019 роком за період з січня по червень. Однак експорт до Китаю збільшився в 2019 році, оскільки молодь в Китаї полюбила шрі-ланкійський чорний чай, і ця тенденція продовжилася в 2020 році. Шрі-Ланка також ввела онлайн-аукціони чаю в 2020 році.

    Видатні фахівці з чайної індустрії обговорять рішення та ідеї для перезавантаження своєї економіки, а також свій особистий досвід вирішення проблем, пов’язаних з COVID-19. Ця взаємодія дозволить обмінюватися ідеями, проблемами, з якими стикаються підприємці, і їх рішеннями, а також роллю уряду в ці важкі часи.

    Чай став синонімом Південної Азії, а Південна Азія є одночасно виробником і споживачем чаю. Вона виробляє високоякісний чай і експортує його по всьому світу. У той час як такі країни як Індія, Шрі-Ланка і Бангладеш є одними з провідних виробників чаю в світі, виробництво чаю в Непалі не було збільшено для реалізації його потенціалу.

    У програмі будуть обговорюватися проблеми і можливості, з якими стикаються підприємці в чайній індустрії, особливо під час COVID, а також їх рішення. Які уроки винесені під час COVID. У програмі також будуть обговорюватися майбутні перспективи чайної індустрії в мінливому ​​глобальному середовищі.

    Експерти програми – відомі підприємці не тільки з чайної індустрії, а й такі, що активно беруть участь в соціальних проектах. Середи них Рудра Чаттерджі з Індії – керуючий директор Luxmi Tea, заснованого в 1912 році, одного з кращих виробників чаю в світі. Обсяги виробництва цієї компанії складають 30 мільйонів кг чаю з 25 господарств в Індії і Руанді. Makaibari, придбана Luxmi в 2013 році, виробляє одні з найвідоміших чаїв у світі. Рудра – додатковий викладач в IMI і запрошений викладач в IIM Calcutta. Він пише колонки для The Statesman і є запрошеним оглядачем The Telegraph. Він є спікером TEDx і був нагороджений премією молодого підприємця головним міністром Західної Бенгалії в 2018 році.

    Рудра займав пост президента Торгової палати Індії (2018-19 рр.), а на даний час є головою Східного регіону FICCI.

    Ділхан С. Фернандо, генеральний директор Dilmah Tea, також є директором Dilmah School of Tea – першої міжнародної школи чаю. Прагнучи до інновацій в чаї, Ділхан вивів цей напій за рамки простої чашки чаю, ввівши використання Dilmah в чайну мікологію і кулінарію; від новаторських концепцій обідів, натхнених чаєм, до проведення глобальних конкурсів, таких як кулінарний конкурс «Чайне натхнення для 21 століття», він закликав поціновувачів чаю з усього світу переосмислити чай як інгредієнт для ранкового, денного і вечірнього приготування. Крім того, він також керує гуманітарними та екологічними проектами Dilmah і є головою Глобального договору Організації Об’єднаних Націй в Шрі-Ланці, корпоративної ініціативи ООН у сфері сталого розвитку.

    В даний час Ділхан очолює платформу з біорізноманіття Шрі-Ланки, першопрохідцем якої стала компанія Dilmah Conservation спільно з Торговою палатою Цейлону і МСОП (Міжнародний союз охорони природи).

    Ми запрошуємо вас приєднатися до програми на Webex, зареєструйтеся тут.

    або на сторінці FNF в Facebook за адресою www.facebook.com/FNFSouthAsia.

    Ця стаття також була опублікована в Daily News.

    Ця стаття також була опублікована в The Island.

    Ця стаття також була опублікована в Daily FT.