• Close ×
  • Факти про чай

    Що таке білий чай?

    Шрі-Ланка виробляє одні з кращих білих чаїв у вигляді срібних тіпсів і золотих тіпсів з особливого виду рослини Camellia Sinensis. Це чаї повністю ручної роботи, які не піддаються машинній обробці і які високо цінуються за свою рідкість та тонкий характер. Китайці також мають традицію виробництва якісного білого чаю.

    У процесі виробництва білого чаю “брунька” вибірково зривається і сушиться на сонці. Оскільки брунька залишається неушкодженою, катехіни, або окислені поліфеноли, присутні в білому чаї в незайманому вигляді. Те, що ми називаємо флавоноїдами в чаї, або антиоксидантами чаю – це не окислені поліфеноли або катехіни в зеленому та білому чаї, а також теафлавіни і низькомолекулярні теарубігіни в звичайному чорному чаї. Зміст у чаї катехінів (флавоноїдів) істотно зменшується, коли ми спускаємося по чайному стеблі від бруньки до зрілого листя. Брунька має найвищий вміст катехінів, далі – перший листок, потім другий листок і так далі.

    Висушені на сонці бруньки білого чаю, таким чином, мають більш високий вміст флавоноїдів або антиоксидантів.

    Те, що брунька висушена на сонці (не піддавалася високій температурі в сушці), забезпечує також більший вміст вітамінів в білому чаї. Те ж стосується і змісту кофеїну. Загалом білий чай має більшу поживну й лікувальну цінність порівняно із звичайним чорним чаєм.


    назад
    Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26