• Close ×
  • Факти про чай

    Чи може перекип’ячена вода вплинути на якість чаю?

    Занадто тривале кип’ятіння води має значний вплив на якість чаю. Улюблений усіма тонізуючий смак чаю створюється внаслідок взаємодії двох основних компонентів напою, кофеїну і поліфенолів. Кожен компонент є жорстким сам по собі, але в комплексі вони пом’якшують дію один одного. Рівень кислотності води впливає на поведінку цих компонентів.

    Вода містить мінерали і гази, що поглинаються з поверхні землі і повітря. Двоокис вуглецю, що поглинається з повітря, трохи підвищує кислотність води, що впливає на її колір і смак. Висока температура змінює кислотність води, зменшуючи її через поступове витіснення вуглекислого газу. Таким чином перекип’ячена вода може добре заварювати чай, але давати інший колір та міцність, і тому не підходить для заварювання хорошої чашки чаю.


    назад
    Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26