• Close ×
  • Факти про чай

    Чому на поверхні завареного чаю утворюється пінка?

    Це результат взаємодії високомолекулярних компонентів, які формуються під впливом кальцію та іонів бікарбонату на поверхні води. Піна може бути видалена двома способами:

    1) за допомогою фільтрації іонів кальцію,

    2) шляхом додавання кислот для укриття іонів бікарбонату в СО2.

    В середньому в чашці чаю утворюється менше одного мг піни. Незначна кількість піни утворюється лише на поверхні дуже міцного чаю, оскільки в ньому кислотні поліфеноли чаю самі частково нейтралізують іони бікарбонату.


    назад
    Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26