• Close ×
  • Факти про чай

    Чи впливає вода на заварювання чаю?

    Вода, що використовується для заварювання чаю суттєво впливає на колір і смак готового напою. Чай, заварений у м’якій воді або постійно жорсткій воді (яка містить CaSO4) виявляється світлішим, ніж заварений у тимчасово жорсткій воді (яка містить бікарбонат кальцію CaCO3).

    Високий рівень pH води, яка містить бікарбонат, робить колір настою темно-коричневим за рахунок більшої іонізації чайних поліфенолів. У той час як більш низький pH робить настій чаю жовтим, ніби це чай з лимоном. Що стосується смаку, деяким чаям більше підходить м’яка вода, наприклад, ассамському чайному листу, виготовленому традиційним методом. У той час як високогірний цейлонський чай і гранульовані чаї (зроблені методом СТС) краще поєднуються з тимчасово жорсткою водою.


    назад
    Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26