• Close ×
  • Факти про чай

    Що таке L-теанін?

    Амінокислота, що міститься в рослинах, яка вперше була згадана доктором Р.Л. Вікремасінге в 1978 році в контексті її впливу на якість чаю. Подальше дослідження, проведене в Японії та інших країнах, показало, що L-теанін сприяє розслабленню і має позитивний вплив на регулювання кров’яного тиску у людей, а також на розумову ясність та імунну систему.

    L-теанін відрізняється від кофеїну тим, що має заспокійливий ефект. Це переважаючий амінокислотний компонент у чаї і його кількість в ньому залежить від декількох факторів – клімату, грунту та сонячного світла. Клінічні дослідження показують, що споживання 6-8 чашок чаю на день забезпечує організму 200-400 мг L-теаніна, в той час як для ефективного впливу достатньо від 50 до 200 мг цієї речовини.
    Особливо багатий L-теаніном свіжий чай і вчені рекомендують його серед іншого для боротьби зі стресом та підвищення «життєвої енергії».


    назад
    Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26