• Close ×
  • Факти про чай

    Поживні речовини в чаї – що знаходиться у вашій чашці чаю і як це впливає на ваше тіло.

    Чорний чай

    Енергетична цінність(кКал) Волога(%) Білки(g) Жири(g)

    Мінерали

    (г)

    Вуглеводи

    Цукор

    (г)

    Волокна

    (г)

    Листовий чай

    1 чашка 200 мл 3.75 99.4 0.83
    100 мл 2.0 99.4 0.4

    Чай

    1 пакетик 2г 0 0 0 0.06 0
    100г 10 7 2 5 2

     

     

     

    Чорний чай

    Кальцій

    (мг)

    Фосфор

    (мг)

    Залізо

    (мг)

    Натрій

    (мг)

    Калій

    (мг)

    Магній

    (мг)

    Мідь

    (мг)

    Листовий чай

    1 чашка 200 мл 14.0 0 0.003 2.0 33.0 8.4 0.02
    100 мл 7.0 0 0.001 1.0 25.0 4.2 0.012

    Чай

    1 пакетик 2г 9.3 6.9 0.75 0.75 39.9 3.8 0.13
    100г 466.00 277.0 330 37.0 1795.0 192.0 16.6

     

     

     

    Зелений чай (необроблений листок)

    у % від сухої маси

    Чорний чай (оброблений листок)(у % від сухої маси)
    Білки 12 3.8-7.6
    Волокна Max 16 Max 16
    Хлорофіл 0.5
    Жири 2 2-3
    Кофеїн 3.5 3-4
    Теафлавіни 4
    Теарубігіни 23
    Неорганічні сполуки 5 5
    Вуглеводи 14 14

    Роз’яснення термінів

    Елемент

    Опис

    1 Енергетична цінність (Ккал) Калоріями (Ккал) вимірюється енергетична цінність продуктів. Калорійність чаю (без додавання молока і цукру) є незначною.
    2 Волога відноситьсядо змісту води в їжі Оброблені чайні листя містять 3-9% вологи. Ця цифра може змінюватися, оскільки чай гігроскопічний і може поглинати вологу після обробки, під час зберігання. Свіжий чай погіршується з поглинанням вологи і Dilmah рекомендує зберігати чай Dilmah в герметичному контейнері, в холодильнику, щоб зберегти свіжість, смак і аромат. Зверніть увагу, що бляшані баночки виготовлені з матеріалів, які піддаються корозії не повинні використовуватися в холодильнику, оскільки всередині нього рівень вологи дуже високий – чай повинен міститися в герметичному контейнері, що не піддається корозії, вільному від сторонніх запахів. Наприклад, в чистому пластмасовому контейнері, який позбавлений сторонніх ароматів і може закриватися повторно.
    3 Білки Білки є азотовмісними сполуками, які присутні у всіх тваринних і рослинних клітинах. Вони є найважливішими поживними речовинами всіх живих організмів. Споживання білка з чаю є незначним, оскільки лише менше 2% екстрагує в гарячу воду. Однак, якщо в чай ​​додається молоко, кількість білка в ньому істотно збільшується.
    4 Жири Речовини, які не розчиняються у воді, сюди відносяться воски, масла і жири. Жир легко відкладається в клітинній тканині. Чай містить незначну кількість жирів і у воду їх екстрагується лише незначна кількість, оскільки вони нерозчинні у воді. В результаті чай без молока і цукру рекомендується вживати як частину низькокалорійної дієти.
    5 Мінерали Неорганічні компоненти рослин і тварин, наприклад азот, калій, фосфор, кальцій, мідь, магній, марганець, молібден, бор. Вони мають важливе значення для здорового росту рослин.
    6 Вуглеводи. Вуглеводи. У середньому близько трьох чвертей від сухої речовини в рослинах складається з вуглеводів. Вуглеводи є основним інгредієнтом, що підтримує температуру тіла у тварин. Вуглеводи складаються з цукрів і полісахаридів (волокниста матерія). Основними цукрами є глюкоза, фруктоза і сахароза. Приклади полісахаридів – крохмаль і целюлоза.Тільки 4-5% твердих речовин, що екстрагують в гарячу воду, є вуглеводами, що дозволяє використовувати чай як частину низькокалорійної дієти.
    7 Кальцій фосфор залізо Чай містить 4-9% неорганічної матерії і склад цієї фракції змінний. Більшість з цих речовин мають важливе значення для здоров’я, і чай сприяє їх введенню в харчовий раціон. Більшість мінералів, що містяться в чаї, є необхідними поживними речовинами рослин і здоровий чайний кущ зазвичай проявляє ряд цих компонентів. Відмінності, притаманні різним чаям, як правило, пов’язані з відмінностями в грунті, віці листа при зборі врожаю та іншими агрономічними факторами. Вчені виявили, що чай може бути ефективним у боротьбі з анемією, оскільки містить мідь і залізо.Натрій є важливим компонентом для харчування людини, проте кількість його вживання необхідно регулювати, якщо людина хвора гіпертонією. При такому захворюванні бажані незначні порції натрію.Чайний кущ має тенденцію накопичувати магній, алюміній і фтор. Магній є важливою поживною речовиною для людини, чого не скажеш про алюміній, оскільки до цих пір не встановлено, чи має організм в ньому потребу. Проте ця речовина також присутня в тканинах людини. Дослідження показали, що людський організм не здатний поглинати алюміній з чаю.Фтор є корисним для здоров’я зубів.Калій – це важлива речовина, необхідна для здорового функціонування клітин організму, у тому числі серцево-судинної функції м’язів і нервової функції. У порівнянні з іншими елементами вміст калію в чаї є високим. В результаті чай забезпечує частину добової потреби калію.Кальцій і фосфор є важливими елементами для розвитку кісткової тканини, формування міцних кісток і зубів, і чай забезпечує частину добової потреби цих елементів.

    назад
    Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26