• Close ×
  • Факти про чай

    Дубильна кислота – що це таке і чи дійсно вона присутня в чаї?

    Таніни, або дубильні кислоти, не присутні в чаї. Поліфеноли чаю раніше називалися танінами або дубильними кислотами через схожість з останніми в хімічній структурі. Це породило багато помилкових думок про вплив чаю на травну систему людини. Хіміки зазвичай групують з’єднання в «родини» за рахунок спільних рис у синтезі молекул. Наприклад, стрихнін і морфін обидва є алкалоїдами і мають спільні структурні особливості, але їх дія на організм людини різна. Стрихнін є потужним стимулятором, а морфін – потужним снодійним.

    Рослинні таніни – це велика хімічна родина, деякі представники якої не зовсім точно називаються дубильними кислотами. Ці сполуки мають здатність збільшувати жорсткість тваринних тканин, перетворюючи їх шкуру в шкіру. Поліфеноли чаю, з іншого боку, називаються катехінами, теафлавінами і теарубігінами, і відповідають за корисний вплив на здоров’я людини, який приписується чаю. Зокрема за антигіперхолестеролемічну дію, анти-гіперглікемічну дію, зменшення жиру, антигіпертензивну дію, боротьбу з раком і багато інших ефектів, що сприяють зміцненню здоров’я. Сучасна наукова література вказує на те, що поліфеноли чаю біохімічно дуже відрізняються від дубильних речовин.


    назад
    Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26