• Close ×
  • Факти про чай

    Що таке чай без кофеїну?

    Вміст кофеїну для чаїв з маркуванням “без кофеїну” не повинен перевищувати 0,4% сухої маси, що еквівалентно приблизно 4 мг кофеїну в 170 мл напою.

    На даний момент комерційно доступні способи вилучення кофеїну з чорного чаю засновані переважно на рідинній екстракції із застосуванням етилацетату або метиленхлориду, а також екстракції із застосуванням надкритичного (твердого) двоокису вуглецю. Усі три методи звільняють чай від кофеїну з мінімальним впливом на його якість.


    назад
    Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26