• Close ×
  • Факти про чай

    Чому не варто при заварюванні чаю кип’ятити воду вдруге?

    Смак, колір та відчуття у роті залежать від взаємодії між двома основними компонентами чаю, поліфенолами та кофеїном. Кожний компонент є терпким сам по собі, однак в комплексі терпкість цих компонентів знижується.

    Вода, як відомо, містить розчинені гази, поглинені з повітря. Вуглекислий газ (CO2), який присутній у воді, впливає на її кислотність. Кислотність води в свою чергу відіграє важливу роль в іонізації поліфенолів чаю, що забезпечує стабільність описаного вище комплексу.

    Вуглекислий газ, що міститься у воді, поступово вивільнюється у процесі кипіння. Отже, повторне кип’ятіння знижує рівень вуглекислого газу і, як наслідок, кислотності води. Як було зазначено вище, це в свою чергу буде впливати на взаємодію кофеїну і поліфенолів, і привносити зміни в колір і характер чайного настою.

    Двічі кип’ячена вода буде, таким чином, впливати на смак хорошого чаю. Тому ми рекомендуємо використовувати для заварювання чаю Dilmah тільки свіжокип’ячену воду.


    назад
    Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26