• Close ×
  • Факти про чай

    Чому цейлонський чай відрізняється від інших?

    Згідно легенди, чай з’явився в Китаї 5000 років тому, але саме Цейлон (сучасна Шрі-Ланка) в 19 та 20 століттях приніс йому популярність, оскільки саме цей чай використовувався більшістю великих брендів. Цейлонський чай цінується за його якість, яка не має аналогів, та його неповторне розмаїття – адже Цейлон може похвалитися цілковито різними чаями, що ростуть в різних частинах його чайних регіонів.

    Оцінюючи вартість цейлонського чаю, експерти враховують деякі його властивості, серед яких – зовнішній вигляд виготовленного чаю, колір завареного листка, а також колір, міцність, якість, аромат та смак завареного настою. Кінцевий критерій “хорошої якості” чаю є, однак, суб’єктивною оцінкою професійних експертів дегустаторів чаю.

    Виокремлюючи себе як «кращого в цьому класі» виробника чаю з багатою документальною спадщиною в області виробництва чаю, Цейлон, або Шрі-Ланка, істотно виділяється серед виробників чаю. Низькогірні чаї, вирощувані в Шрі-Ланці на висоті до 600 метрів над рівнем моря, відомі чудовим зовнішнім виглядом листя, високо цінуються на Близькому Сході за заварені листя кольору міді і міцний червонуватий настій. Шрі-Ланкійські низькогірні чаї цінуються за їх «рівномірно чорний» зовнішній вигляд, справжню відповідність своєму класу і відсутність сторонніх домішок. З іншого боку, високогірні чаї, що ростуть на висоті від 1200 метрів над рівнем моря, відомі своїм яскравим, кольоровим і ароматним настоєм. Високогірні цейлонські чаї не мають того щільного чорного кольору чайного листа, який притаманний якісним нізькогірним чаям, маючи більш коричневий колір листа та неперевершений діапазон відтінків настою, починаючи від світлого яскраво-золотистого кольору до глибокого червоного.


    назад
    Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26